чорапи мн

socks

noun


Български-английски малък речник. 2014.

Look at other dictionaries:

  • лудити — мн. англиски работници кои кон крајот на 18. и на почетокот на 19. век ги уништувале машините зашто сметале дека тие се виновни за безработицата (наречени по Луд, работник кој прв ја скршил машината за плетење чорапи) …   Macedonian dictionary

  • хулахоп — (анг. hula hoop) 1. вид игра со обрач што се врти околу телото 2. вид женски чорапи и гаќи заедно …   Macedonian dictionary

  • тумани — къси вълнени чорапи …   Речник на Северозападния диалект

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.